Este iPhone 7 rezistent la apa? Să vedem cât rezistă!

iPhone 7 rezistent la apa, acesta a fost unul dintre primurile titluri apărute despre noul iPhone 7/7 Plus atunci când a ieșit pe piață. A atras chiar unii clienți pentru această caracteristică unică la dispozitivele mobile Apple în acea vreme. Producătorul ne spune că telefonul ar trebui să reziste la apă, ploaie și chiar la scurte scufundări accidentale în piscină. Cam asta înseamnă IP67. Ce înseamnă, însă, în realitate această certificare IP67? Putem să ne punem încrederea în ea? Hai să vedem!

iPhone 7 - înecat

Ce înseamnă IP67?

Certificarea IP67 ne arată gradul în care un dispozitiv mobil este rezistent la apă sau la praf. Prima cifră, adică 6 este gradul de protecție la praf. 6 este cel mai înalt grad de rezistență la praf. A doua cifră reprezintă nivelul de rezistență la apă. În cazul nostru, șaptele ne spune că iPhone-ul poate fi scufundat până la 1 metru adâncime timp de 30 de minute.

iPhone 7 va supraviețui unei scufundări în cadă

Am văzut cu toții filmulețe pe Youtube cu iPhone 7 rezistent la apă care este scăpat „accidental” într-o cadă cu apă fierbinte și supraviețuiește fără probleme sau filmulețe în care nu supraviețuiește. Așadar, care este adevărul?  În realitate, certificarea IP67 oferă protecție împotriva ploii, a stropilor de apă sau astfel de mici accidente. Așadar, da, se poate ca iPhone 7 să supraviețuiască și unor scufundări mai serioase, dar acest lucru ține de noroc. Producătorul nu asigură așa ceva și cu siguranță nici tu nu vrei să-l testezi în acest sens, nu?

S-ar putea să te intereseze: Actualizare iOS prin wireless (telefon) vs iTunes (cablu)

iPhone 7 rezistent la apa în practică?

Impermeabilitatea la iPhone 7 este puțin riscantă. Da, producătorul oferă o certificare, dar șansele sunt 50/5 și nu vrei să riști să strici acest telefon care încă își face treaba foarte bine. Am desfăcut un iPhone 7 și putem să îți arătăm ce înseamnă această certificare IP67. Impermeabilitatea iPhone-ului 7 este dată doar de o garnitură subțire lipită între afișaj și interiorul corpului telefonului.  Câtă încredere poți avea în această membrană subțire?

iPhone 7 - apă

Când acea membrană nu își face treaba, l-ai scufundat în apă caldă sau norocul nu ți-a surâs se pot întâmpla lucruri destul de neplăcute cu iPhone-ul tău, precum cele din fotografiile acestea. Așadar, dacă ai scăpat un iPhone 7 în apă, îți recomandăm să-l oprești imediat și să mergi cu el la un service pentru a fi uscat și a elimina orice risc de a oxida. Dacă apa a trecut de acea membrană subțire de care vorbeam și a ajuns pe placa de bază un scurtcircuit este foarte probabil.

iPhone 7 impermeabil

Oricum, cel mai rău lucru pe care îl poți face după ce un iPhone 7 a făcut câteva scufundări este să îl conectezi la o priză. Nu face asta! Cel mai bine este să te asiguri că ai o carcasă impermeabilă la tine atunci când știi că telefonul este în pericol de scufundare.

Așadar, certificarea IP67 este mai mult o măsură de siguranță. Telefonul poate rezista unui accident subacvatic, dar asta nu înseamnă că îl poți folosi în cadă sau sub duș cu mâinile ude sau că poți să faci fotografii sub apă cu el. Nu, cel mai bine este să te ferești să intre în contact cu apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *