Iphone-ul meu nu se mai încarcă”. Ce facem? Cum rezolvăm problemele de încărcare iPhone

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/problemele-de-incarcare-iphone">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Mulți utilizatori de iPhone se pot confrunta, de-a lungul timpului, cu probleme de încărcare, cu acele momente când iPhone-ul, pur și simplu, nu mai vrea să se încarce. Majoritatea se gândesc că este vreo problemă cu bateria, că trebuie schimbată, iar acest lucru implică indisponibiltiatea telefonului pentru o perioadă de timp îndelungată și induce acel sentiment de “ce mă fac eu fără telefon?” Sună familiar? Ei bine, noi zicem că nu trebuie să îți faci griji. De cele mai multe ori, încărcarea sau “ne-încărcarea” este doar o problemă de software.

incarcare incorecta pe iPhone

Mai jos, veți găsi o listă cu principalele motive pentru care iPhone-ul tău nu se mai încarcă și ceea ce trebuie să faci tu, un simplu utilizator, înainte de a renunța și a merge cu telefonul în service. Vă asigurăm că în 70% din cazuri, problema poate fi rezolvată foarte ușor, fără ca telefonul să ajungă în service.

Problemă la încărcare iPhone. Responsabil: cablul lightning

În primul rând, când iPhone-ul nu mai vrea să încarce, trebuie să verificați cablul de încărcare. Acesta este destul de predispus la rupere. Dacă observați urme de uzură la capete, este clar că aveți nevoie de altul. Pentru a verifica, încercați să încărcați iPhone-ul la laptop. Dacă se încarcă, atunci puteți fi siguri că de vină NU este cablul de încărcare Iphone, ci adaptorul pentru priză. Dacă nu se încarcă, rămân 2 variante: este de vină cablul sau portul de încărcare al telefonului (mufa).
Este cablul lightning de vină. Cumpără unul nou și la un preț bun de aici.

încărcare fără fir iPhone

Problemă la încărcare iPhone. Responsabil: mufa de încărcare

Dacă purtați frecvent telefonul în buzunar, acesta poate aduna scame sau alte “rămășițe” din buzunar care pot intra în portul de încărcare și, astfel, nu mai poate face foarte bine contact. Înlătură cu atenție orice urmă de mizerie din portul telefonului și încearcă din nou să îl încarci. Se prea poate ca vreun conector să fie rupt, iar atunci nu mai poate face contact bine. În acest caz, trebuie dus la service. De asemenea, o altă posibilitate este ca acei conectori să se corodeze de la umiditate. Chiar dacă ai șters repede iPhone-ul după ce ai vărsat lichide pe el, dauna poate să se fi produs deja.

Problemă la încărcare iPhone. Responsabil: software

De obicei, principalul responsabil de problemle de încărcare iPhone este însuși software-ul. În primul rând, trebuie reținut, că el este cel care “taie și spânzură” în interiorul telefonului tău. El este cel care permite sau nu încărcarea și, de cele mai multe ori, o eroare de software poate împiedica încărcarea iPhone-ului. Cel mai simplu și efficient lucru pe care îl poți fac în această situație este să resetezi forțat telefonul. Cum facem asta?

  • iPhone 6: ține apăsat butonul principal și cel de lock timp de cel puțin 10 secunde până apare sigla Apple pe ecran
  • iPhone 7: ține apăsat cel puțin 10 secunde butonul de lock și butonul de micșorare a volumului până când apare sigla Apple
  • iPhone 8 & X: apasă butonul de mărire a volumului și eliberează-l rapid. Repetă procedura și cu butonul de micșorare a volumului. Apoi apasă lung butonul de lock până când apare sigla Apple.

După această procedură, ăsați telefonul la încărcat pentru o jumătate de oră. Ar trebui să înceapă să se încarce după acest timp.

Se poate întâmpla ca telefonul tău să se oprească din încărcare la 80%. Aceasta se poate datora faptului că s-a supraîncălzit, iar software-ul a simțit acest lucru și, pentru a nu se deteriora bateria, a oprit încărcarea telefonului. În acest caz, scoateți telefonul din priză. Cel mai probabil, priza este de vină pentru că nu face foarte bine contact. Încercați să îl schimbați în altă priză sau să-l puneți într-un spațiu mai răcoros.

Problemă la încărcare iPhone nerezolvată? Încercați DFU Mode

DFU Mode este cel mai adânc tip de restartare al unui iPhone. Practic, va șterge tot conținutul acestuia, dar va rezolva și multe probleme și erori de software.
Dacă toate aceste metode au dat greș, și nici software-ul, nici cablul lighting, nici adaptorul de priză sau mufa telefonului nu sunt de vină, nu aveți decât să mergeți în cel mai apropiat service. Mult noroc!

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/problemele-de-incarcare-iphone">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *