Servicii de stocare în cloud – cele mai bune soluții

Care sunt cele mai bune servicii de stocare în cloud pentru noi? Cei mai mulți români ar răspunde că nu știu și nici nu-i interesează. Serviciile de stocare în cloud nu sunt, încă, foarte populare la noi precum în străinătate, dar odată ce fișierele pe care vrei să le ai mereu asupra ta se adună, apare nevoia unui serviciu de stocare în cloud. Așadar, care sunt cele mai bune soluții în materie de cloud și care sunt avantajale și dezavantajele lor?

Stocare în cloud

iCloud: Cea mai bună modalitate de a-ți face back up la iPhone

iCloud se află pe fiecare dispozitiv iOS, făcându-l cea mai ușoară opțiune de a crea copii de rezervă pentru iPhone, iPad și alte aplicații de la Apple. Odată ce te înscrii la serviciul iCloud obții gratuit 5 GB spațiu de stocare pe care îl poți folosi pentru backup-urile iOS, dar și pentru a stoca și partaja fotografii, contacte, documente, date din calendar și multe altele.

iCloud - Stocare în cloud

iCloud poate fi descărcat și pe un Windows pentru a îți putea gestiona conținutul de stocare de oriunde. Pentru extinderea spațiului de stocare cu încă 50 GB, va trebui să plătiți 4,49 lei/lună. Maximul este de 2TB pentru care nu trebuie să scoateți din buzunar decât 44,99 lei/lună. Nu vă așteptați la asta, nu-I așa?

DropBox: Cel mai folosit serviciu de stocare în cloud din lume

DropBox îți oferă doar 2 GB de stocare gratis, dar este cel mai folosit serviciu din lume pentru că este foarte ușor de utilizat, are o interfață prietenoasă și îți oferă posibilitatea de a sharui foarte ușor date cu alți utilizator. Îți poate face automat upload în cont cu fotografiile realizate cu camera smartphone-ului tău, ceea ce este un lucru foarte util.

DropBox - Stocare în cloud

Dacă vrei mai mult de 2 GB de stocare, trebuie să faci upgrade la un pachet superior. Pentru 10€/lună, primești 2TB, iar pentru 15€, spațiu nelimitat.

Google Drive / Google Disk: Foarte ușor de utilizat; 15 GB gratis

Suita Google Docs a devenit spațiu de stocare, în timp, iar acum este Google Drive. Chiar dacă nu oferă aceeași ușurință în utilizare ca DropBox, aceasta îți pune la dispoziție un office online gratuit pentru salvarea sau modificarea fișierelor. Pentru 2 dolari/lună poți face upgrade la 100 GB, iar pentru 10 dolari, la 1 TB.

GoogleDrive - Stocare în cloud

Box de la AmazonDrive: 10 GB gratis, maximum 250 MB/fișier

AmazonDrive Box este foarte ușor de utilizat și foarte sigur. Oferă 5 GB de stocare gratuită pentru orice tip de documente, fotografii, materiale video etc. Cei care au activat serviciul Prime, mai primesc alți 5GB gratis și spațiu nelimitat pentru stocarea de fotografii. Pentru un upgrade, va trebui să scoți din buzunar aproximativ 11,99 $/an pentru 100 GB. Din nou, dacă ești un membru Prime, fotografiile nu intră în cei 100 GB.

Amazon Drive Box - Stocare în cloud

Mega: Cel mai mare spațiu de stocare oferit gratuit: 50 GB

Mega nu este încă foarte bine cunoscut, dar este în creștere de popularitate pentru spațiul de stocare imens pe care îl oferă gratuit. Este ușor de utilizat, iar prețurile pentru upgrade sunt destul de avantajoase. Puteți face un upgrade al spațiului de stocare până la 4 TB. Poate fi utilizat pe iOS, MacOS, Android, Windows și Linux și puteți instala și extensii în Chrome sau Mozila Firefox.

Mega - Stocare în cloud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *