Apple plănuiește să lanseze un iPhone pliabil ca un portofel

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/apple-iphone-ecran-pliabil-2020">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Sursele spun că Apple plănuiește lansarea unui iPhone cu un ecran pliabil. Acest lucru se poate întâmpla în 2020, conform lui Wamsi Mohan, un analist la Bank of America Merrill Lynch. După ce și-a petrecut o săptămână în Asia, întâknindu-se cu multe companii care produc și livrează pentru Apple.

Apple pregătește un iPhone cu ecran pliabil

Un iPhone care se poate transforma în iPad

Analistul Wamsi Mohan, de la care avem aceste informații, se așteaptă ca iPhone-ul de peste 2 ani să poată fi transformat într-o tabletă la nevoie și să ia, astfel, forma unui iPad. Acest zvon nu circulă pentru prima dată printre noi. În decembrie 2016, auzeam că LG dezvoltă o capacitate de producție în masă pentru ecrane pliabile menite să fie utilizate pe smartphone-uri.

Apple lansează un iPhone pliabil în 2020

În octombrie 2017, LG și Apple au ajuns la un acord de a lucra împreună, LG urmând să livreze pentru Apple, ecrane de iPhone pentru viitoarele modele. LG ne-a arătat, de-a lungul anilor, mai multe prototipuri de ecrane curbate, pliabile, care se pot rula precum un ziar, toate parcă rupte din filmele SF. Toate aceste prototipuri se bazează pe flexibilitatea ecranelor OLED în comparație cu rigidele LCD-uri.


S-ar putea să te intereseze: Cum să repornești un iPhone? Depinde de model


Iphone X are un ecran OLED pliabil

Chiar dacă este greu de văzut cu ochiul liber, iPhone X are un ecran OLED pliabil. Bine, pliabil e mult spus. Flexibil ar fi mai potrivit. Dacă veți privi cu atenție un iPhone X, veți observa că ecranul este curbat acolo unde se întâlnește cu device-ul. Această porțiune curbată ascunde cipul care controlează display-ul.

Un iPhone pliabil pentru 2020

Pentru a fi realiști, un iPhone pliabil necesită foarte multă inovație și ani de cercetări. Pentru ca device-ul să poată fi pliat precum un ziar, placa de bază și bateria trebuie să fie destul de flexibile încât să se curbeze, și nu să se rupă. Dacă vorbim, însă, de un iPhone ce se poate plia în două, atunci lucrurile sună puțin mai realist. În această situație, celelalte componente, excluzând ecranul pot fi rigide.


Apple a început demersurile pentru patentarea unui ecran pliabil anul trecut și s-ar putea, ca în momentul în care scriem acest articol, să se lucreze chiar la primul iPhone pliabil. Este adevărat, anul 2020 pare puțin cam prea optimist, dar, iPhone-ul cu ecran pliabil este pe aproape, oricum.

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/apple-iphone-ecran-pliabil-2020">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *