Ecranul iPhone-ului s-a blocat. De ce și ce soluții avem?

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/ecran-iphone-blocat-solutii">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Ecran iPhone blocat? Se întâmplă rar, dar se poate întâmpla. Nu este cazul să intri în panică sau să te enervezi degeaba. Întotdeauna există soluții pentru remedierea problemei, în funcție de natura și sursa acesteia. Uneori, este vorba doar de o problemă de soft și după câteva modalități de resetare și restore, lucrurile revin la normal. Dacă nu, trebuie să ajungi la service.

Ecran iPhone blocat solutii

Există trei probleme mari și late care pot cauza un iPhone cu ecran blocat. În primul rând, avem un iPhone cu ecran care nu mai răspunde la stimulii tactili, un iPhone cu ecran complet negru și care nu dă nici un semn de viață și un iPhone cu un ecran blocat în momentul în care i-ai dat start.  Haideți să vedem cum le-am putea rezolva.

Ecran iPhone blocat care nu răspunde la touch

Dacă ecranul iPhone-ului tău s-a blocat și nu mai primește nicio comandă, încearcă mai întâi să îl resetezi forțat. Nu este greu, există anumite combinații de taste prin care poți realiza acest lucru. Am explicat amănunți acest lucru într-un articol precedent pe care îl poți citi aici.

Ecran iPhone blocat

Dacă după ce ați realizat o resetare forțată, dispozitivul nu își revine și ecranul este tot blocat și nu răspunde la touch, trebuie să mergeți la un service autorizat Apple. Problema este de la touch screen și nu din soft.

 Ecran iPhone negru, care nu răspunde la comenzi

Dacă ecranul iPhone-ului este negru complet și nu răspunde la comenzi, sau nici măcar nu pornește, atunci pune-l la încărcat și așteaptă. După câteva minute, ar trebui să vezi animația de baterie pe ecran.

Negru blocat ecran iPhone

 

Dacă după o oră încă nu apare ecranul de încărcare sau dacă vezi semnul de conectare a jackului ca în imaginarea alăturată, verfică jackul, cablul USB și adaptorul de priză. Convinge-te că toate sunt conectate cum trebuie, fără scame sau firimituri între conectorii de la jack și fără daune. Ai putea să încerci și cu alt cablu USB sau adaptor de priză. Dacă nu funcționează, atunci trebuie să mergi cu el la un service. Problema s-ar putea să țină de hardware.

 Iphone-ul a pornit cu ecranul blocat în start

Dacă se întâmplă ca, după ce pornește, să rămână blocat ecrnaul, trebuie să îi faci un restore. Conectează telefonul la un calculator și intră în aplicația iTunes. Acum trebuie să îl resetezi forțat. Urmează pașii descriși aici.

Ecran iPhone blocat? Ce este de făcut?

 

După ce apare pe ecran opțiunea de a da restore sau update, alege Update. iTunes va reinstala programul iOS fără să șteargă datele din telefon.

Ecran iPhone blocat? Ce este de făcut?

iTunes începe apoi să descare software-ul. Acest proces va dura aproximativ 15 minute. Apoi, dispozitivul tău va ieși din recovery mode automat și va trebui să îl resetezi din nou forțat. Acum, ar trebui să funcționeze ca nou. Dacă nu, trebuie să mergi cu el in service.

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/ecran-iphone-blocat-solutii">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *