Aveți grijă la baterie umflată la iPhone, aceasta poate arde sau distruge ecranul

iPhone-urile sunt aparate de calitate, care au o durabilitate de mulți ani. În mod obișnuit, astăzi vedem modele 5S și 6, ai căror proprietari nu vor să renunțe la ele, deoarece funcționează mai mult sau mai puțin așa cum ar trebui. Poate că nu va fi la fel de perfect după acei ani ca la început, dar obiceiul este obicei. Cu toate acestea, cea mai mare problemă reprezintă bateriile vechi,
care pe lângă scăderii capacității, provoacă și uzura totală, care poate determina și umflarea. În această stare, bateria poate provoca mai multe griji decât pare.

Starý iPhone - nafouknutá baterie
Umflarea bateriei este evidentă, în acest caz a îndoit afișajul spre exterior

De ce se umflă bateria? Este o reacție chimică

Așa-numite bateriile Li-ion conțin compus de litiu, care se caracterizează printr-o densitate ridicată a energiei, cu efect de memorie scăzut și o rată redusă de auto-descărcare. În electronica portabilă, telefoane mobile și tablete se utilizează de obicei tipul „LIB” pe baza de oxid de litiu și cobalt, care permite stocarea unor cantități mari de energie electrică în celule relativ mici.

iPhone - vyhořelá baterie
Această baterie a fost folosită de mult timp și s-a supraîncălzit în telefon

Pe de altă parte, prezintă riscuri de siguranță dacă deteriorați bateria (deși puțin). Pentru utilizatorul obișnuit care nu face reparații la domiciliu, acest risc este zero, deoarece este foarte dificil să deteriorați bateria fără a deschide iPhone-ul. Problema pentru majoritatea oamenilor apare doar când bateria „îmbătrânește”. Acest lucru s-ar putea să nu se întâmple la toată lumea, dar aproximativ 70% din baterii se vor umfla după 2,5 până la 5 ani.

Cum să știți dacă bateria din iPhone se umflă

Nu este posibil să se determine timpul exact când se umflă bateria, deoarece depinde de mulți factori, cum ar fi:

  • Dacă bateria a fost fabricată corect: procesele de fabricație au anumite standarde de siguranță, dar pot apărea defecte.
  • Cât de puternic a căzut telefonului: Telefonul cade pur și simplu și, dacă a suferit și o cădere brutală, în care a fost reținut doar de voința lui Dumnezeu, placa de bază ar putea fi deteriorată sau unele componente s-ar putea desface. Da, totuși, telefonul ar putea funcționa corect chiar și după o cădere și consecințele ar putea să apare mai târziu.
  • În ce mediu folosiți iPhone-ul: Când iPhone-ul se utilizează pe un șantier sau într-un alt mediu prăfuit, murdăria poate pătrunde în interior și se poate așeza pe placa de bază și pe alte componente, contribuind la menținerea telefonului cald. În cazul murdăriilor mai mari, pot apărea și defecte asupra bateriei (vor apărea zone supraimprimate).
  • Dacă ați înecat sau ați udat telefonul: dacă udați telefonul (îl stopiți, cădea în zăpadă, îl atingeți cu mâna umedă când spălați vasele etc.), apa poate pătrunde în interior. Telefonul se manifestă „ciudat” sau se oprește direct. Dacă apa ajunge într-un loc greșit pe placa de bază sau pe conectorul bateriei, aceasta poate scurtcircuita placa sau poate dezactiva bateria, care poate duce la umflarea bateriei.
  • La ce temperatură expuneți telefonul mobil: Chiar și temperaturile ridicate pot distruge bateria iPhone-ului dvs. mai ales vara. Punerea telefonului într-un loc care este literalmente la grătar de lumina directă a soarelui va încălzi corpul de aluminiu al iPhone-ului la o temperatură și mai mare, ceea ce poate deteriora bateria pe termen lung. În timpul producției sunt testate la 150 ° C, dar nu se știe niciodată …
  • Cât de des încărcați iPhone-ul: încărcarea are un efect profund asupra duratei de viață a bateriei. Dacă o încărcați o dată la trei zile, va dura mai mult; cu toate acestea, dacă este conectat la încărcător de 5 ori pe zi și, de asemenea, non-stop în mașină din cauza navigație, probabil va scurta durata de viață a acestuia.
Nafouklá baterie, iPhone
Baterie umflată în iPhone 6

În general, puteți decide singuri dacă bateria din iPhone este umflată sau este in ordine în funcție de starea ecranului. În cazul în care afișajul pare ridicat sau dacă este „elastic” sau „se desprinde” poate fi de vină bateria umflată. Cel mai adesea, afișajul va fi ridicat în partea stângă (în stânga butonului de pornire) sau în mijlocul înde se află bateria.

S-ar putea să vă intereseze: Ce să faceți când iPhone-ul dvs. cade în apă

Nu apăsați pe baterie!

Dacă considerați că bateria a fost umflată în funcție de ecranul ridicat, cu siguranță nu încercați să împingeți ecranul înapoi! Afișajul nu este lipit de corpul telefonului, deci nu va rămâne în poziția inițială, iar apăsând bateria umflată o puteți deteriora. În cel mai bun caz, iPhone-ul se oprește, în cel mai rău caz, poate ieși fum din baterie și, la extrem, începe să ardă. Interiorul ars al iPhone-ului nu este adesea vizibil, dar uneori poate fi chiar vizibil.

Ultimul caz este cu adevărat excepțional, iar tehnicienii care schimbă bateria sunt mult mai predispuși să-și asume un astfel de risc decât utilizatorul însuși. Scoaterea unei baterii umflate de pe un iPhone este mult mai dificil decât bateria nedeteriorată și trebuie acordată o atenție deosebită, altfel nu numai tehnicienii pot fi răniți.

Când este timpul să înlocuiți bateria din iPhone

Dacă ne uităm în general, momentul potrivit pentru înlocuirea bateriei este după 2 – 2,5 ani, când își pierde pur și simplu capacitatea și eficiența după funcționarea zilnică. IPhone-ul începe apoi să se închidă la temperaturi mai scăzute, durează o jumătate de zi în loc de o zi întregă, procentele scad rapid și așa mai departe. Dacă utilizați telefonul doar pentru apeluri și SMS, deci ajunge să îl încărcați doar o dată la două zile, bateria din punct de vedere fizic poate dura cu până la doi ani mai mult.

Cel mai bun mod de a identifica o baterie umflată este în funcție de afișajul care pare ridicat, care va fi împins de bateria umflată. Chiar și în cazul unei mici căderi, afișajul poate crăpa pur și simplu, deoarece este constant sub presiune și orice șoc suplimentar îl împovărează. În prezent, cele mai riscante sunt iPhone 5 / 5S / 5C, iPhone 6/6 Plus și iPhone 6S / 6S Plus cu bateria originală. Deci, dacă dețineți unul, verificați bateria cel puțin ca măsură de precauție.

Cum să procedați mai departe? În mod regulat pregătim pentru dvs. blog din lumea Apple, uitați-vă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *