Cum facem backup și restore la iPhone

Să faci backup și restore la iPhone este atât de simplu încât oricine care vrea și încearcă, va reuși. Oricum, vă vom arăta pas cu pas cum se face, deci nu trebuie să vă faceți griji! Dispozitivele Apple vă permit să faceți copii de rezervă ale tuturor datelor din telefon, prin intermediul iCloud sau iTunes. Pentru iCloud aveți nevoie de o conexiune la internet, pentru iTunes doar de un calculator, nu trebuie să fie neapărat Mac.

Cum facem backup și restore la iPhone?

Există și modalități de a face backup la iPhone-ul tău și de a putea vizualiza backup-ul pe un alt dispozitiv care nu este Apple. Vom parcurge un mic tutorial cu instrucțiuni pas cu pas pe care le puteți urma cu siguranță, acasă. Google Drive este un alt serviciu de cloud pe care îl poți folosi cu încredere și care îți oferă stocare nelimitată pentru fotografiile tale prin intermediul Google Photos. Așadar, nu este de trecut cu vederea. Poți citi mai multe despre cele mai bune servicii de stocare în cloud și aici.

Poți face backup la fotografii, aplicații, contacte și multe altele de pe iPhone

iPhone oferă din start un serviciu de cloud sigur și util, special construit pentru a face backup la cele mai importante infromații din telefonul tău. Din păcate cei 5 GB pe care îi ai la dispoziție nu-ți vor fi niciodată de ajuns pentru a face copii de rezervă la toate fotografiile și documentele tale. Bineînețes, mai poți să cumperi niște 50 GB adiționali dacă chiar ai nevoie și nu găsești altă soluție.

iPhone - backup prin iTunes sau iCloud

 

Dar soluții există întotdeauna. Nu îți face griji. Poți, de exemplu, să apelezi la Google Drive. Pentru fotografii și materiale video ai chiar spațiu nelimitat prin Google Photos. Poți descărca Google Photos din App Store și poți, astfel, să vezi fotografiile tale pe mai multe dispozitive, inclusiv pe un Windows.


Ultima opțiune pentru backup este aplicația iTunes. Pentru iTunes ai nevoie de un computer, iar copiile de rezervă sunt stocate în acesta, prin aplicația de la Apple, iTunes. Este foarte simplu și rapid și această modalitate de backup și s-ar putea să nu mai ai probleme cu spațiul, în această privință.

Cum facem backup și restore la iPhone

Dacă utilizați una dintre aceste metode, puteți, practic, să faceți un backup la tot ce se află în telefonul vostru. Nu vă va scăpa nimic. De la fotografii, la calendar și setări pentru aplicații, inclusiv jocuri, alarme, parole Wi-Fi, wallpaper, toate pot fi salvate în backup, astfel încât atunci când dați restore, să le aveți din nou pe telefon, ca la început.

Cum facem backup iPhone prin iCloud și recover de backup

iCloud este, în esență, un spațiu virtual de stocare prin care se poate partaja informație simultan, între mai multe dispozitive. Mai mulți utilizatori pot accesa un conținut anume de pe dispozitive diferite. Puteți partaja foldere, fotografii, contacte, calendar și aplicații cu alte persoane sau pur și simplu, le puteți stoca acolo pentru backup. Aceste fișiere din iCloud pot fi vizualizate și manipulate și pe dispozitivele care folosesc Windows.

iCloud are trei tooluri principale pe care ar trebui să le cunoști:

 • iCloud Photo Library: Puteți încărca, șterge sau muta fotografii și videoclipuri pe toate dispozitivele prin iCloud
 • iCloud Photo sharing: Puteți să distribuiți fotografii și videoclipuri cu persoanele dragi sau colegii de muncă. Toate persoanele cărora le dați acces la galeria voastră online pot apoi să adauge propriile lor materiale foto-video
 • iCloud Drive: Puteți conecta directoare, documente și alte date de pe dispozitivele voastre. Puteți să le utilizați, apoi, oricând, oriunde și de pe orice dispozitiv. Aveți nevoie doar de o conexiune la net.

Instrucțiuni backup iPhone prin iCloud

 1. Conectați-vă dispozitivul la o rețea Wi-Fi
 2. Accesați Configurări- numele tău și alege iCloud. Dacă folosești iOS 10.2 sau o versiune anterioară, accesează Configurări, iar apoi derulează în jos și alege iCloud
 3. Alegeți Backup iCloud. Dacă utilizați iOS 10.2 sau o versiune mai veche, aveți opțiunea de Backup. Asigurați-vă că este activat Backup iCloud.
 4. Apăsați Efectuați un backup acum. Lăsați dispozitivul să-și facă treaba. Să nu-l deconectați de la Wi-Fi.

La final, pentru a avea confirmarea finalizării backupului, poți merge la Configurări-numele tău-iCloud-Backup iCloud. Sub Efectuați un backup acum, veți putea observa data și ora ultimului backup. Simplu!

Instrucțiuni de recuperare a unei copii de rezervă din iCloud

Pentru a recupera datele de pe iCloud, trebuie să ștergeți, mai întâi, tot conținutul iPhone-ului. Resetați-l la setările din fabrică. Apoi procedați după cum urmează:

 1. Porniți telefonul
 2. Urmăriți pașii de pe ecran până când ajungeți la ecranul Aplicații și date. Aici selectați Restaurați din backup iCloud.
 3. Autentificați-vă în iCloud cu ID-ul Apple
 4. Alegeți un backup. Aici trebuie să fiți atenți la data și dimensiunea fiecăruia pentru a fi siguri că alegeți cel mai recent backup. După ce selectați backup-ul, începe transferul. Dacă primiți un mesaj conform căruia este necesară o versiune mai nouă de iOS, trebuie să urmați pașii de pe ecran pentru a actualiza iPhone-ul
 5. Când vi se cere, autentificați-vă în contul Apple ID pentru a restaura aplicațiile și achizițiile
 6. Rămâneți conectați și așteptați să se finalizeze bara de progres. Acest lucru poate dura între câteva minute și o oră, în funcție de dimensiunea backupului și de viteza internetului.
 7. Gata, te poți bucura de fișierele și datele tale

Cum facem backup iPhone prin iTunes și recover de backup

iTunes este soluția Apple pentru gestionarea dispozitivelor mobile și redarea fișierelor multimedia. Prin această aplicație, aveți posibilitatea să creații coii de rezervă și să restaurați iPhone-ul sau, pur și simplu, să vă organizați muzica și fișierele așa cum doriți. Copia de rezervă prin iTunes poate fi creată pe computer sau chair pe iCloud, apoi poate fi descărcată și reluată foarte ușor. De asemenea, iTunes funcționează și pe computere cu Windows.

Instrucțiuni backup iPhone prin iTunes

 1. Deschideți iTunes și conectați iPhone-ul la computer
 2. Dacă apare un mesaj prin care vi se cere un cod de acces al dispozitivului sau vă apare o alertă “Acordă încredere acestui computer”, urmați pașii firești de pe ecran.
 3. Selectați dispozitivul iPhone atunci când apare în iTunes.
 4. Faceți click pe Efectuează backup
 5. Puteți să urmăriți în ecranul Rezumat din iTunes dacă backupul s-a terminat cu success. Uitați-vă sub Ultimul backup pentru a găsi data și ora acestuia.

Instrucțiuni de recuperare a unei copii de rezervă din iTunes

Puteți restabili o copie de siguranță de pe iTunes chiar după finalizare. Odată ce reporniți backup-ul iTunes, iPhone-ul va fi resetat automat.

 1. Deschideți iTunes pe Mac sau PC, unde ați făcut backupul inițial
 2. Conectați dispozitivul la computer utilizând un cablu lightning
 3. Selectați dispozitivul iPhone atunci când apare în iTunes.
 4. Selectați Restaurați dintr-un backup în iTunes.
 5. Analizați data și dimensiunea fiecărui backup și alegeți-l pe cel dorit
 6. Faceți click pe Restaurare și așteptați să se finalizeze. Dacă este nevoie, introduceți parola pentru backup-ul criptat.
 7. Păstrați dispozitivul conectat după ce repornește și așteptați ca acest să se sincronizeze cu computerul. Puteți deconecta iPhone-ul de la computer după terminarea sincronizării

Așadar, cea mai comodă modalitate de a crea un backup pentru iPhone este iCloud care vine preinstalat. Problema este că îți oferă doar 5 GB spațiu, iar dacă aveți nevoie de mai mult și sigur aveți, este nevoie să plătiți. iTunes, pe de altă parte, nu are limită de spațiu, întrucât backupl este stocat pe computer și contează cât spațiu aveți pe computer. Plecând de la ideea că acesta nu este o problemă, iTunes devine cea mai ieftină și solidă variantă de backup pentru iPhone. Alegerea este a ta, însă. Recomandăm să îți faci backup periodic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *