Ce facem cu un iPhone care se descarcă prea repede

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/iphone-care-se-descarca-prea-repede">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Bateria la iPhone care se descarcă prea repede este o mare bătaie de cap și un mare motiv de frustrare pentru fanii Apple. Când telefonul este nou, bateria ține o zi, poate chiar aproape două, în funcție de cât de mult te poți abține să-l scoți din buzunar. Cu cât iPhone-ul se învechește, durata de viață a bateriei scade. Însă, nu trebuie confundată o baterie defectă cu una doar „obosită” care trebuie să ducă aplicații mult prea noi pentru versiunea ta de iPhone sau un iOS învechit care necesită un upgrade.

Ce să faci cu descărcarea vreodată a iPhone-ului

Iphone care se descarcă prea repede – cauze posibile

 • O baterie se degradează în timp și un iPhone care se descarcă prea repede este iminent. Trebuie acceptat acest fapt, dar, dacă bateria scade de la 100% la 70% în doar 10 minute, atunci cu siguranță este o problemă hardware a bateriei și nu doar „bătrânețea”.
 • Componenta software poate să afecteze și ea bateria. Dacă rulezi un program de operare învechit, acesta va consuma mai multă baterie decât de obicei. De aceea, este bine să faci întotdeauna update la noile versiuni de software care sunt mai bine optimizate pentru nevoile zilei.
 • Un model mai vechi de iPhone are deja bateria bătrână. Dacă, însă, îi ceri performanțe de top și rularea unor aplicații noi, care nu prea mai sunt de „nasul lui”, acest lucru va scurge foarte multă viață din baterie, într-un timp relativ scurt.
 • Luminozitatea ecranului consumă foarte multă baterie. Mai multă decât te-ai fi gândit vreodată. Tindem să o ținem la maxim mai ales dacă suntem într-o zonă foarte însorită, cu o luminozitate ridicată sau pentru a viziona mai calitativ un videoclip etc. Ecranul consumă, însă, foarte multă baterie. Așadar, atunci când nu ai nevoie de o luminozitate crescută, ține minte să o scazi din setări pentru a nu te trezi cu bateria descărcată în doi timpi și trei mișcări.Ce facem cu un iPhone care se descarcă prea repede
 • Update-urile se face automat, de fiecare dată. Dacă ai selectat ca toate update-urile să se facă automat, în background, de fiecare dată, atunci este posibil să te trezești cu bateria descărcată fără să știi de ce. Așadar, trebuie să faci update la aplicații, dar atunci când știi că nu ai nevoie urgentă de baterie etc. Cotrolează tu, update-urile!
 • Aplicații care rulează în background și ocupă memoria RAM. De multe ori ieși dintr-o aplicație, dar ea rămâne activă în background și consumă memoria RAM și, prin urmare, și bateria telefonului.
 • Ai lăsat pornit GPS-ul sau hărțile. Acestea consumă mai multă baterie decât te așteptai. Pornește-le doar când ai nevoie de ele.

S-ar putea să te intereseze: Iphone-ul meu nu se mai încarcă”. Ce facem?


Ce facem cu un iPhone care se descarcă mereu?

În primul rând, trebuie să observi comportamentul bateriei. Dacă se descarcă brusc, de la 100% scade la 30% în 10-20 de min înseamnă că este ceva în neregulă cu ea și trebuie să mergi la un service. În caz contrar, dacă doar se descarcă foarte repede, ai putea să umbli la câteva setări pentru a-i spori autonomia.

 • În primul rând, trebuie să verfici ce aplicații consumă cea mai multă baterie. Pentru aceasta, trebuie să mergi la Settings și vei găsi acolo Battery.Ce facem cu un iPhone care se descarcă prea repede
 • După ce ai identificat care aplicații au cel mai mare impact asupra autonomiei bateriei, poți merge la Configurări sau Settings și, în partea de jos a primei pagini, în lista de aplicații instalate, vei vedea programul sau programele problemă. Le selectezi și dezactivezi Background App Refresh.
 • De asemenea, verifică întotdeauna aplicațiile care rulează în fundal și închide-le dacă nu ai nevoie de ele.
 • Activează modul consum redus al bateriei. În situații de urgență sau dacă știi că ai nevoie să prezervi cât mai mult autonomia bateriei este cea mai bună soluție.
 • Investește într-un acumulator portabil pentru momentele importante când ai nevoie urgentă de baterie.

Unde să mergem? Pregătim un magazin de Apple pentru dvs

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/iphone-care-se-descarca-prea-repede">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *