Ce este iPhone quick charge și cum să o folosești optim

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/iphone-quick-charge-cum-folosim">
Pinterest
Pinterest
Instagram

iPhone quick charge, sau încărcarea rapidă la iPhone este o funcție care îți permite să încarci 50% din baterie în doar 30 de minute. La modelele mai noi, precum iPhone XS, XS Max sau XR, vorbim de 25 de minute pentru o încărcare de 50%. Chiar și așa, mulți utilizatori nu folosesc această funcție din diferite considerente sau pur și simplu nu știu să o folosească. Puțină lume știe dacă iPhone-urile mai vechi au sau nu această funcție de încărcare rapidă. Noi le-am încercat și testat. Atenție! Nu cu încărcătorul din fabrică. Haideți să vedem!

Rapidă încărcarea iPhone

De ce tip de încărcător ai nevoie pentru iPhone quick charge?

Când cumperi un iPhone nou nouț, producătorul nu îți oferă ocazia de a beneficia de acest iPhone quick charge care aproape face minuni. Încărcătorul pe care îl găsești, de obicei, în cutie, nu are voltaj suficient pentru a îndeplini cu adevărat funcția de quick charge. Bineînțeles, dacă ești obișnuit să îți lași telefonul la încărcat peste noapte și să-l scoți dimineața la 100%, nu ai nevoie de nimic altceva. Dar dacă folosești telefonul intensiv și ai nevoie și de un boost rapid de energie pe parcursul zilei, atunci ai o problemă. Apple nu oferă încărcătoare destul de puternice pentru funcția de quick charge a telefonului. Poate pentru că nici nu ar intra în cutie?

iPhone - Încărcare rapidă adaptor

Încărcătorul cel mai bun pentru iPhone quick charge are ieșire USB-C și 29 W. Mai poți încerca și un încărcător de iPad de 12W, dar nu este la fel de eficient. Funcția de quick charge este disponibilă chiar și în mașină, dacă deții adaptorul potrivit.

S-ar putea să te intereseze: Boxe portabile wireless hoco (review)

Cât durează să încarci un iPhone XS, XS Max sau XR?

Toată lumea a fost mega încântată când a fost lansat iPhone X, dar și frățiorii lui mai tineri, XS, XS Max sau XR, dar alții, fani ai încărcării rapide au avut de suferit când au văzut că schimbările majore în design, tehnologii și performanțe nu s-au oglindit și în adaptorul din cutie. Mai exact, Apple încă îți oferă în cutie un adaptor de 5W care va încărca un iPhone 8 Plus în aproximativ 190 de minute. Pentru un plus de rapiditate și eficiență, Apple îți recomandă încărcătorul lor original USB-C to Lightning, care oferă 29W. Bineînțeles, acesta nu vine free odată cu telefonul, ci va trebui să plătești niște bani frumoși pentru el.

iPhone XS - Încărcare rapidă

Din testele noastre, adaptorul Apple de 29 W încarcă 28% din bateria unui iPhone XS Max în doar 15 minute. În 28 de minute, bateria este deja la 51%. După 45 de minute, bateria ajunge la un impresionant 74%. De aici până la 100%, lucrurile nu au mai mers atât de bine. iPhone XS Max s-a încărcat total într-o oră și 53 de minute. iPhone XS s-a încărcat 100% într-o oră și 50 de minute, în timp ce iPhone X a arătat valori similare, de la 0 la 100% în aprox. 2 ore.

încărcare fără fir rapidă iPhone

După cum ați putut observa, prima parte a procesului este una foarte rapidă. După 75%, încărcarea începe să încetinească, iar până la 100% ai ceva de așteptat. Pe ultima pătrime din încărcare, alimentarea cu energie este ajustată real la dimensiunea bateriei: iPhone X are 2.761mAh, XS 2.658mAj și XS Max are 3.174mAh.

S-ar putea să te intereseze: iPhone XS: Caracteristici și accesorii (review)

iPhone 8 și iPhone 8 Plus au cea mai rapidă încărcare rapidă

Bateria la iPhone 8 Plus se încarcă de la 0 la 50% în exact 30 de minute. Vorbim de o baterie de 2.675mAh care se încarcă 100% într-o oră și jumătate. iPhone 8 beneficiază de o baterie mai mică ce se încarcă complet într-o oră și 20 de minute cu ajutorul încărcătorului Apple de 29W.

Adaptor iPhone 29W

iPhone quick charge la modelele mai vechi? Să vedem!

Modelele de iPhone mai vechi de iPhone 8 nu prea au încărcare rapidă. Adică, pentru a încărca un iPhone 7 Plus ai nevoie de aproximativ 2 ore și jumătate. Modelele mai mici au nevoie de aproximativ 2 ore și 15 minute. Bineînțeles că folosirea unui adaptor mai mare, de 12 sau 29W va crește puțin viteza de încărcare și la iPhone-urile mai vechi, dar acest lucru este puțin cam inutil, spunem noi.

Ești surprins că modelele mai vechi, precum iPhone 8 se încarcă mai rapid decât noul iPhone XS Max? Ei bine, este de înțeles pentru că diferența de baterie este și ea una considerabilă. De fapt, toate iPhone 10-urile beneficiază de încărcare rapidă mult mai eficace și eficientă, deși nu îndeajuns de surprinzătoare pentru piața de smartphone-uri din ziua de azi.

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/iphone-quick-charge-cum-folosim">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *