iPhone XR: Un iPhone pentru toată lumea cu un preț frumos

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/iphone-xr-iphone-pentru-toata-lumea">
Pinterest
Pinterest
Instagram

iPhone XR este ultimul iPhone lansat anul acesta. Este „frățiorul mai mic” al flagshipurilor XS și XS Max și putem spune că a luat aproape tot ce este mai bun de la ele. Așadar merită atenția noastră, deși este considerat un telefon Apple low-cost. Da, are o singură cameră principală,  iar asta înseamnă un mod portrait limitat, fără Stage Light sau Stage Light Mono, iar ecranul are o rezoluție mai slabă și margini mai groase decât vârfurile de gamă. Dar chiar contează atât de mult aceste aspecte minuscule?

iPhone XR review

iPhone XR are cel mai mare display LCD de la Apple

Cu iPhone XR, Apple a reușit să creeze un telefon care să îți aducă 95% din puterea celui mai scump iPhone la 75% din costurile acestuia. Chiar dacă are un preț de pornire mult mai mic, iPhone-ul XR are și câteva puncte forte față de frații mai mari și mai scumpi. De exemplu, ecranul este mai mare decât cel de la XS (6.1 inchi vs. 5.8 inchi). Ai la dispoziție o gamă mai largă de culori care chiar te binedispun și, în mod sigur, are o baterie mai bună decât toate celelalte iPhone-uri pe care le poți cumpăra în acest moment.

iPhone XR - Afișaj

iPhone XR oferă o calitate a imaginii mai mult decât decentă, iar dacă nu ești un fanatic Apple este tot ceea ce îți poți dori. Butonul de home a dispărut complet și de pe acest device, fiind înlocuit de gesturi inteligente, iar funcția de True Tone îți permite ajustarea temperaturii culorilor în concordanță cu lumina ambientală. Ce îți poți dori mai mult de atât?

iPhone XR dă puțin înapoi la design

iPhone XR revine la aluminiu, ceea ce le-a permis celor de la Apple să se joace cu o gamă mai largă de culori și să poată scădea, astfel, din costurile de producție. Nu mai avem sticlă sau oțel, ci aluminiu: un pas înapoi față de iPhone XS sau deja „învechitul” iPhone X. Chiar dacă aluminiul oferă puțin mai multă siguranță și rezistență, iPhone XR rămâne tot un telefon fragile pe care trebuie să-l protejezi cu o carcasă și o folie de protecție din sticlă. Ecranul ocupă aproape toată suprafața telefonului, iar camerele și senzorii poziționați pe bretonul frontal au nevoie de protecție suplimentară.

iPhone XR - recenzie

Face ID funcționează însă mai rapid decât la iPhone X, iar corpul din aluminiu nu a împiedicat integrarea funcției de încărcare wireless. Butonul de activare a ecranului a rămas în partea dreaptă, tastele de volum se află în partea stângă.

iPhone XR - colori

Camera nu este extraordinară, dar o poți îmbunătăți cu ajutorul unui trepied sau cu o lentilă externă care stabilizează mai bine imaginea și îți deschide noi posibilități. Cum era de așteptat, iPhone XR are un singur conector lightning și trebuie să te descurci singur dacă vrei să asculți muzică în timp ce încarci telefonul. Soluția este simplă: un adaptor cu ieșire pentru căști și mufă de încărcare.

iPhone XR și compromisul camerei

Camera lui iPhone XR este bună. Nu excepțională, nu de top, nu cea mai bună din segment, dar este bună. Camera principală prezintă o rezoluție de 12Mp și f/1.8. Culorile sunt foarte plăcute, fotografiile sunt foarte bune, chiar și în condiții proaste de lumină.Iphone XR se descurcă așa cum ar trebui să se descurce un smartphone din gama sa. Camera frontală are o rezoluție de 7Mp și f/2.2 și oferă o calitate înaltă a fotografiilor.

iPhone XR - aparat de fotografiat

Spre deosebire de iPhone X, XS și XS Max, iPhone XR nu beneficiază de o cameră duală. Prin asta am putea explica de ce calitatea nu se ridică la nivelul frățiorilor mai mari. Procesorul bionic A12 ajută, însă, la realizarea unor fotografii mai mult decât decente.

S-ar putea să te intereseze: Ce este iPhone quick charge și cum să o folosești optim

iPhone XR suportă încărcare wireless și încărcare rapidă

iPhone 8 și 8 Plus și iPhone X au fost primele telefoane Apple care au venit cu opțiunea de încărcarea wireless încorporată. Spatele din sticlă a permis acest lucru. iPhone XR care este considerat „low-cost” are un spate din aluminiu și cumva, inginerii Apple au găsit soluția de a obține încărcare wireless pe un telefon din aluminiu.

iPhone XR - Stații de încărcare

Încărcarea rapidă este o altă poveste. iPhone-urile de ultimă generație vin cu această funcție, dar nu vin cu încărcătorul care să îți permită să o folosești. În cazul în care vrei să beneficiezi de încărcare rapidă, trebuie să achiziționezi un adaptor de 29W și un cablu de încărcare USB-C la lightning. Acesta îți permite să încarci 50% din baterie în doar 30 de minute.

iPhone XR - Performanță și procesor

iPhone XR este echipat cu cel mai nou procesor Apple

Noul iPhone XR este echipat cu cel mai nou procesor Apple. Vorbim de Apple A12 Bionic, cu 6 core-uri. Este același procesor care vine și pe iPhone XS și iPhone XS Max.  Lipsa de spațiu nu va mai fi o problemă. Ai la dispoziție o versiune de 256 Gb, dacă tot nu este suficient, poți extinde acest spațiu cu ajutorul unei memorii flash de până la 128 Gb.

Prețurile pentru iPhone XR în România sunt:

  • iPhone XR 64 GB:  4.100 lei
  • iPhone XR 128 GB: 4.400 lei
  • iPhone XR 256 GB: 4.900 lei

Dacă deții un iPhone X sau iPhone 8, upgrade-ul la iPhone XR nu ar avea prea mult sens. Dacă deții un model mai vechi de iPhone îți recomandăm acest upgrade, te va surprinde plăcut.

Phone XR - acoperă


Unde să mergem? Realizăm regulat o revistă din lumea Apple pentru tine

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/iphone-xr-iphone-pentru-toata-lumea">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *