Suporturi de încărcare wireless și funcție FOD

Acum câțiva ani încărcarea wireless ar fi părut un sci-fi complet. Însă, astăzi cu încărcătoare wireless ne întâlnim zilnic. Fie sub formă de bază rotundă, pe care le avem cel mai adesea pe biroul de lucru sau lângă pat, sub diferite forme elegante de suporturi încărcare, precum și ca încărcătoare gata încorporate în cafenele, restaurante sau aeroporturi. Să aruncăm o privire la ce suporturi de încărcare wireless există și la ce este bine să fiți atenți. O să vorbim și despre ce înseamnă funcția FOD și de ce poate salva telefonul dvs.


Suporturi de încărcare wireless, un centru de încărcare pentru toate dispozitivele

Utilizatorii de astăzi ai produselor Apple își permit de multe ori un design de lux, sub forma unui suport de încărcare. Suporturi de încărcare wireless servesc adesea ca loc unde putem încărca acasă, toate dispozitivele Apple. Cele mai frecvente sunt căștile wireless iPhone, Apple Watch și AirPods. Toate aceste dispozitive de la Apple, susțin încărcarea wireless. Încărcătoarele obișnuite sunt păstrate de utilizatori pentru călătorii.

Diferite tipuri de încărcare pe un singur suport

Combinațiile de tipuri de încărcare au diferite suporturi de încărcare wireless. La început, e bine de amintit faptul că, acestea conțin întotdeauna cel puțin un încărcător Qi wireless, care este de obicei conceput pentru iPhone.

O altă parte este formată din suprafața magnetică de încărcare pentru încărcarea Apple Watch. Deși această încărcare este în principiu wireless, este vorba despre o altă tehnologie față de încărcarea Qi. De aceea nu încărcați aici dispozitivele de la iPhone sau AirPods.

Unele suporturi au posibilitatea de a încărca și alte dispozitive, datorită încărcării wireless sau cu ajutorul unui conector lightning . Această parte a încărcătorului este de obicei destinată încărcării căștilor AirPods.

Dacă doriți să încărcați AirPod-urile cu acest suport, trebuie să vă asigurați că AirPod-urile au o carcasă de încărcare wireless. Dacă nu aveți acest tip de carcasă, o puteți cumpăra separat fără căști. Dacă aveți AirPods Pro, atunci această carcasă susține cu siguranță încărcarea wireless. Dacă doriți să fiți sigur sau nu doriți să cumpărați o carcasă de încărcare, vă recomandăm să alegeți una dintre variantele care oferă un conector lightning port menționat.

O funcție importantă a FOD

Unele suporturi de încărcare wireless sunt echipate cu funcția FOD. Această prescurtare înseamnă Foreign Object Detection. Traducerea literală „detectarea obiectelor străine” definește cu precizie această funcție.

Deoarece încărcarea wireless funcționează pe principiul inducției electromagnetice, fiecare obiect metalic nedorit între încărcătorul wireless și dispozitivul dvs., poate provoca consecințe fatale. Și nu contează dacă este vorba despre o monedă sau o agrafă de birou.

Încărcătoarele cu funcția FOD recunosc faptul că, în câmpul lor de încărcare se află un obiect nedorit și în acest caz, încărcarea se oprește la timp.

Viteza de încărcare

Încărcătoarele wireless de bază susțin o viteză de încărcare de 5W. Cele mai bune din încărcătoarele wireless suportă 7,5 W. Toate iPhone-urile care susțin încărcarea wireless până la iPhone 11 (inclusiv), pot fi încărcate wireless cu o viteză de până la 7,5W.

iPhone 12 susține până acum cea mai rapidă încărcarea standard de 15W. Pe lângă un încărcător wireless compatibil, trebuie să alegeți și un adaptor suficient de puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *