Ce este DFU mode și când să-l utilizezi la iPhone

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/dfu-mode-cum-se-utilizeaza-iphone">
Pinterest
Pinterest
Instagram

În cazul în care ai uitat parola de la iPhone sau iPad și o introduci greșit de câteva ori, dispozitivul se va bloca și poate fi restabilit prin modul de recuperare parolă iTunes sau iCloud. În cazul în care nici această modalitate nu funcționează, va trebui să puneți device-ul în DFU mode pentru a avea acces la procesele blocate.  Ce este acest DFU  mode și cum îl putem folosi? Vom oferi instrucțiuni mai jos!

Modul iOS DFU

Ce este DFU mode și cum funcționează

DFU (Device Firmware Update) mode este o funcție ce activează dispozitivele IOS, dar nu pornește sistemul în sine. Ecranul telefonului sau iPad-ului va rămâne în permanență întunecat, dar vei putea utiliza dispozitivul prin intermediul iTunes. Din DFU mode vei putea să dai restabilire setări din fabrică, ceea ce îți va oferi acces la iPhone-ul sau iPad-ul tău blocat. Desigur, îți vei pierde toate datele de pe device. De aceea recomandăm întotdeauna să faci o copie de rezervă a dispozitivului.

iPhone DFU - modul

Poți folosi acest DFU mode și pentru a instala versiuni mai vechi ale sistemului de operare pe dispozitiv sau pentru a adăuga „aplicații interzise” de producător pe care, altfel, nu le-ai putea instala. DFU mode este similar cu modul de recuperare, cu o singură diferență: DFU mode ocolește, de fapt sistemul și comunică direct cu iTunes, Mac sau Windows. Hai să vedem cum!

iOS DFU modul - iTunes

DFU mode mai poate fi folosit și dacă device-ul tău intră într-o buclă vicioasă prin care sistemul se restartează mereu. Așadar, DFU mode ocolește firmware-ul care se ocupă de lansarea iOS și merge direct la țintă pentru a-ți reseta software-ul „bolnav”, cu o singură pierdere- datele tale.

Hai să folosim DFU mode pe dispozitivele Apple!

Procedura pentru DFU mode este diferită pentru iPhone XS, X, 8 şi 7 care au buton de home electronic faţă de iPhone 6S Plus sau mai vechi care au buton de home mecanic:

DFU mode pe iPhone X, iPhone 8 și iPhone 7

 • Conectează device-ul la Mac sau PC
 • Deschide iTunes
 • Închide iPhone-ul (dacă nu este deja închis)
 • Apasă și ține apăsat timp de 3 secunde butonul de ON/OFF aflat pe cantul drept al iPhone-ului tău
 • Apoi apasă butonul de micșorare volum aflat pe cantul stâng al iPhone-ului în timp ce 3
 • Ține apăsate ambele butoane pentru 10 secunde. (Dacă apare logo-ul Apple înseamnă că le-ai ținut apăsate pentru prea mult timp și trebuie să o iei de la capăt)
 • Acum iei degetul de pe butonul ON/OFF, dar continui să ții apăsată tasta de micșorare volum pentru încă 5 secunde (Dacă îți apare ecranul de „Plug into iTunes” înseamnă că l-ai ținut apăsat prea mult timp și trebuie să o iei de la capăt)
 • Dacă ecranul rămâne negru după acestea, înseamnă că telefonul este în DFU mode

iPhone 8, X, XS a XS Max - DFU modul

DFU mode pe iPhone 6S sau modelele precedente de iPad, iPod touch

Aceste instrucțiuni se aplică la toate modelele de iPhone mai vechi de iPhone 7, precum și la toate modelele de iPad și iPod touch.

 • Conectează dispozitivul la Mac sau Windows PC
 • Asigură-te că iTunes rulează
 • Închide dispozitivul dacă nu este deja închis
 • Apasă și ține apăsat butonul ON/OFF pentru 3 secunde
 • Apasă și ține apăsat butonul Home în timp ce ții apăsat butonul ON/OFF
 • Ține apăsate ambele butoane pentru 10 secunde (dacă apare logo-ul Apple, le-ai ținut apăsate prea mult timp și va trebui să o iei de la început)
 • După 10 secunde, eliberează butonul ON/OFF, dar continuă să ții apăsat butonul Home pentru încă 5 secunde (Dacă îți apare mesajul „Plug intro iTunes” , înseamnă că l-ai ținut apăsat prea mult timp și va trebui să o iei de la început)
 • Dacă ecranul rămâne negru după această operațiune, atunci ai reușit! Dispozitivul tău este în DFU mode

iPhone 6 și 7 - DFU modul

Kam dál? Pravidelně pro vás připravujeme magazín ze světa Applu

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.ro/blog/dfu-mode-cum-se-utilizeaza-iphone">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *